(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prezentácia Košického samosprávneho kraja v Bruseli mala úspech, bodovali folkloristi zo Zemplína, vínko z Tokaja i halušky
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 13 2003 - 10:55 GMT
(Košický samosprávny kraj - tlačová správa) -- Po slávnostnom otvorení Kancelárie regionálneho zastúpenia Košického samosprávneho kraja (KSK) na Avenue Michel Ange 75 v Bruseli 7. októbra sa konala prezentácia KSK v priestoroch Misie SR pri Európskych spoločenstvách (ES) spojená s recepciou. Nad podujatím, na ktorom sa zúčastnilo okolo 200 hostí, prevzal záštitu J.E. Miroslav Adamiš, veľvyslanec SR pri ES. Na prezentácii sa zúčastnila aj skupina poslancov Zastupiteľstva KSK a delegácia z Úradu KSK.

„Robert Schuman, otec Európskej únie, vnímal zoskupenie európskych štátov ako najrozvinutejší príklad regionálnej integrácie na svete. Bol zástancom účinnej reformy verejnej správy, presadzoval väčšie právomoci a kompetencie pre regióny, v čom videl predpoklad pre ich ďalší rozvoj,“ povedal v príhovore v úvode prezentácie predseda KSK Rudolf Bauer. Vyzdvihol význam vstupu Slovenska do spoločenstva európskych krajín a význam tejto udalosti z pohľadu regionálnej samosprávy.

Predseda KSK sa poďakoval priaznivcom Košického samosprávneho kraja, ktorí svojou pomocou prispeli k tomu, že sa otvorením jeho zastupiteľskej kancelárie bruselská rodina vyše 240 regionálnych kancelárií rozrástla o ďalšieho člena. Úspešnú prácu v prospech rozvoja regiónu zaželali predstaviteľom KSK a kancelárii regionálneho zastúpenia samosprávneho kraja vo svojich príhovoroch radca Misie SR pri ES Juraj Nociar, viceprimátorka Štokholmu Catherine Tarras Wallberg a reprezentantka Kancelárie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v Bruseli Andrea Oel Brettschneider.

Prezentácia KSK mala veľký úspech. K dobrej atmosfére prispeli spevom a tancom členovia folklórneho súboru Zemplín, hostí zaujali vystavené fotografie z atraktívnych lokalít kraja od Alexandra Jirouška a tiež dokumentárny film prezentujúci KSK, jeho históriu, tradície, prírodné bohatstvo a hospodársky a sociálny potenciál. Veľký úspech zožalo kvalitné Tokajské vínko, ktoré ocenili najmä gurmáni a okrem iných špecialít aj bryndzové halušky. V závere prezentácie srdečná atmosféra tak nadchla hostí, že si viacerí zakrepčili spolu s mladými folkloristami zo Zemplína.

Text: Soňa Jakešová
Foto: Viliam Beňo


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/