(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Európa proti bolesti
@ Aktuálne -> Medicína     Oct 17 2003 - 09:03 GMT
SSŠLB / Slovenská spoločnosť pre štúdium a liečbu bolesti /organizuje a garantuje na Slovensku iniciatívu „ Európa proti bolesti „ už tretí rok. V týždni od 12.-19. októbra 2003 prebieha týždeň „Európa proti bolesti“.V rámci tejto aktivity sa ulsutočnilii v týchto dňoch v Levoči 5.československé dialógy o bolesti.

Slovenská spoločnosť pre štúdium a liečbu bolesti je multidisciplinárna profesionálna organizácia na poli výskumu a liečby bolesti, zlučuje lekárov z rôznych medicínskych špecializácii, ktoré sa zaoberajú liečbou bolesti na Slovensku.

Za posledné desaťročia sa v tejto oblasti medicíny dosiahol pokrok, mnohé chronické bolesti síce nedokážeme vyliečiť, poznáme však veľa liečebných postupov, ktorými dokážeme dosiahnúť zmiernenie bolesti, niekedy aj úplnú úľavu. Mnohé z týchto postupov ovládajú špecialisti – algeziológovia, ktorí sa práve zaoberajú liečbou bolesti Naším cieľom je pomôcť pochopiť podstatu problému a zároveň nájsť prijateľnú úľavu pre pacienta .

SSŠLB je členom EFICU /Európskej federácie pre štúdium a liečbu bolesti a IASP/Medzinárodnej organizácie pre študium a liečbu bolesti/, ktoré sa na týchto aktivitách podieľajú a prenášajú ich na členské krajiny, medzi ktorými je aj Slovensko.

Za výbor SSŠLB
MUDr. Alena Šujanová
Ambulancia pre liečbu bolesti
Nemocnica Košice - Šaca a.s.
1. Súkromná nemocnica


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/