(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výberová komisia predloží primátorovi tri návrhy na náčelníka Mestskej polície
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 28 2003 - 09:47 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Pod vedením námestníka primátora Františka Knapíka včera na Magistráte mesta Košice zasadala výberová komisia na obsadenie miesta náčelníka Mestskej polície Košice. Z dvanástich uchádzačov, ktorí v stanovenom termíne podali prihlášky do výberového konania, splnilo predpísané podmienky osem. Komisia na základe osobných pohovorov vybrala troch uchádzačov, ktorých predloží na posúdenie primátorovi.

Návrh troch kandidátov dostanú na prerokovanie aj predsedovia poslaneckých klubov mestského zastupiteľstva. V prípade, že sa primátor s niektorým z návrhov stotožní, môže ho predložiť na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa bude konať vo štvrtok 30. októbra.

Podľa § 7 Štatútu mesta Košice primátor mesta okrem oprávnení určených zákonom predkladá mestskému zastupiteľstvu návrh na vymenovanie náčelníka mestskej polície. Mestskému zastupiteľstvu je podľa § 6 Štatútu mesta vyhradené vymenúvať a odvolávať náčelníka mestskej polície.

Neodpustiteľnou podmienkou, ktorú vyhlasovateľ výberového konania vyžadoval, bolo vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore bezpečnostné služby, alebo vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a osvedčenie o odbornej spôsobilosti pracovníka obecnej polície.

Medzi ďalšími požiadavkami bolo splnenie predpokladov na výkon verejnej služby v zmysle príslušného zákona, znalosti v oblasti ekonomiky a práva, manažérske, organizačné a komunikačné schopnosti. Od uchádzačov sa vyžadovalo minimálne päť rokov riadiacej praxe a zbrojný preukaz. Post náčelníka mestskej polície je neobsadený od júnového mestského zastupiteľstva, keď poslanci odvolali z funkcie dovtedajšieho náčelníka Tibora Danka. Vedením polície do skončenia výberového konania poveril primátor vedúceho právneho oddelenia Dušana Šlosára.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/