(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jindøich Štreit: Vzťahy
@ Kultúra -> Výstavy     Nov 11 2003 - 14:30 GMT
4. 11. – 7. 12. 2003

Múzeum Vojtecha Löfflera

Český fotograf Jindøich Štreit (1946) vystavuje už od roku 1967. Od roku 1972 sa koncepčne zameral na fotografie z vidieckeho života. V roku 1982 sa ako jediný fotograf zúčastnil nepovolenej výstavy neoficiálnych výtvarných umelcov na tenisových kurtoch v Prahe, kde jeho fotografie vzbudili pozornosť tajnej polície. Preto bol podmienečne odsúdený na deväť mesiacov s odkladom na dva roky. Mal zakázané fotografovať a bol sledovaný.

I keď s fotografovaním nikdy neprestal, svoju činnosť naplno uplatnil až po roku 1994, kedy sa stal profesionálnym fotografom. Je docentom na Filmovej a televíznej fakulte Akademie múzických umení v Prahe a na Inštitúte tvorivej fotografie Filozoficko-prírodovedeckej fakulty Slezskej univerzity v Opave.

Od roku 1991 pracuje na dokumentárnych projektoch vo Francúzsku, Anglicku, Rakúsku, Nemecku, Japonsku, Maďarsku, na Sibíri a v Českej republike.

Je rytierom DC, členom združenia Q Brno, Spolku olomouckých výtvarníkov, Aktívu voľnej fotografie pri Pražskom dome fotografie a Umeleckej besedy v Prahe. Jeho fotografie sa nachádzajú v galériách celého sveta.

Na výstave v Múzeu Vojtecha Löfflera sa predstavuje kolekciou snímok z Čečenska, ktoré vyhotovil v čase vojny. Dokumentuje vidiecky život jednoduchých obyvateľov.

sl


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/