(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Do Poľska bezpečnejšie
@ Aktuálne -> Región     Nov 21 2003 - 09:59 GMT
Od soboty budeme môcť na cestu do Poľska cestovať aj cez hraničný prechod Palota – Radoszyce bez toho, aby sme sa obávali o vytlčené tlmiče a podvozok automobilu. Informáciu k ukončenej rekonštrukcii cesty sme dostali od Úradu vlády Slovenskej republiky.



(Úrad vlády Slovenskej republiky – tlačová správa) -- Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda na slávnostnom otvorení zrekonštruovanej cesty k slovensko – poľskému hraničnému priechodu Palota – Radoszyce

V sobotu 22. novembra 2003 o 11.00 hod.
sa predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda zúčastní na slávnostnom otvorení zrekonštruovanej cestnej komunikácie vedúcej k slovensko – poľskému hraničnému priechodu Palota – Radoszyce v Medzilaboreckom okrese. Počas slávnostného ceremoniálu vystúpi predseda vlády SR M. Dzurinda s príhovorom k účastníkom.

Zámerom predsedu vlády SR M. Dzurindu je podporiť projekty smerujúce k rozvoju cezhraničnej spolupráce medzi susediacimi regiónmi oboch krajín a vyzdvihnúť význam odovzdávaného infraštruktúrneho diela pre zjednodušenie vzájomných kontaktov na oboch stranách hranice aj v súvislosti so vstupom Slovenska a Poľska do EÚ v máji 2004.

Projekt rekonštrukcie cesty II/575 od slovenskej obce Palota po štátnu hranicu s Poľskom vychádzal z uzavretej medzištátnej dohody o hraničných priechodoch medzi vládami SR a Poľskej republiky z júla 1999.Realizoval sa s podporou finančných prostriedkov z programu PHARE.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/