(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Obyvatelia Vodárenskej 8 sa budú sťahovať, nehnuteľnosť sa zlikviduje
@ Aktuálne -> Verejná správa     Nov 24 2003 - 16:25 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Dvadsať rodín zo zdevastovanej mestskej nehnuteľnosti na Vodárenskej 8 v Košiciach sa bude sťahovať v stredu 26. novembra 2003. Od siedmej hodiny ráno budú pomocou šiestich nákladných áut, ktoré poskytne Bytový podnik mesta Košice, sťahovať svoje domácnosti do zrekonštruovaných unimobuniek na Luniku IX. Všetky rodiny by mali byť premiestnené v jeden deň, pretože vo štvrtok 27. novembra sa začne s búracími prácami na objekte. Odhadované náklady na likvidáciu Vodárenskej 8 sú okolo troch miliónov korún.

BPMK pripravil harmonogram sťahovania, o ktorom už informoval obyvateľov. V mestskej časti Lunik IX je pripravených dvadsať unimobuniek so spoločnými sociálnymi zariadeniami a kuchyňou, rekonštrukcia ktorých stála bytový podnik 7 miliónov korún. Stavba je schopná používania podľa právoplatného kolaudačného rozhodnutia. Obyvatelia z Vodárenskej ulice číslo 8 v nej budú bývať na základe nájomných zmlúv na dobu určitú – na tri mesiace.

V prípade, že si budú plniť všetky povinnosti spojené s bývaním, BPMK im zmluvu predåži na ďalšie obdobie. Nájomné budú platiť zálohovo vopred. Ak nájomníci nesplnia podmienky zmluvy, budú musieť z ubytovne odísť. O poriadok a šetrné zaobchádzanie s majetkom sa v unimobunkách budú starať správcovia. Spomedzi ubytovaných ich vybral bytový podnik a uzavrie s nimi dohodu o vykonávaní takejto práce. Výška nájomného bude stanovená pri podpise nájomnej zmluvy. Mesto sa pri jej stanovení bude snažiť zohľadniť obmedzené možnosti nájomníkov. Na pokojný priebeh sťahovania bude dohliadať štátna i mestská polícia.

S riešením neúnosného stavu na Vodárenskej 8 začalo mesto ešte v apríli tohto roku, keď boli presťahované prvé tri rodiny, s platnými nájomnými zmluvami. Následne bolo presťahovaných ďalších päť rodín s trvalým pobytom na Vodárenskej 8. Zostávajúcich 20 rodín nemalo k tejto nehnuteľnosti žiadny právne podložený vzťah, napriek tomu sa mesto rozhodlo zabezpečiť pre nich dočasné náhradné ubytovanie v zrekonštruovaných unimobunkách. Podarilo sa to aj vďaka samospráve mestskej časti Lunik IX, ktorá vyšla mestu v ústrety a umožnila výstavbu ubytovní.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/