(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Výtvarné Medzibodrožie
@ Kultúra -> Výstavy     Dec 18 2003 - 10:16 GMT
Slovenské technické múzeum

11. decembra 2003 – 10. januára 2004

Zámerom tejto výstavy, už ôsmej v poradí, je predstaviť tvorbu výtvarných umelcov z Medzibodrožia ako aj ich slovenských priateľov v umeleckej rôznorodosti. Každý z autorov rozpráva svojim osobitým štýlom. Kompozícia obrazov, spôsob ich vyjadrovania je rozdielny. Témy – príroda, jemná erotika, človek – v rámci tejto výstavy sú tiež rôzne. Reálne zobrazovanie prírody (Mikuláš Baňacký), využitie rôznorodých výtvarných techník (Tiszai Nagy), ukľudňujúce kytice a zároveň znepokojivosť snových obrazov ( Zoltán Nagy „ENZOE“), zobrazovanie ženského tela jednoduchými grafickými prostriedkami (Pál Kovács „Colos“), expresívny pohľad na život (Pavol Kvoriak), artefakty vytvorené z predpripravených prírodných materiálov (József Vako) - sa vedľa seba vynímajú a znášajú celkom dobre.

Veď títo umelci sa nestretávajú prvý raz, všetci sú členovia rovnakých umeleckých skupín – Klubu tvorivých umelcov TICCE v Kráľovskom Chlmci a Domu tvorby v maďarskom Aranyosapati.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/