(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
FOTOKLUB NOVA 2003
@ Kultúra -> Výstavy     Dec 30 2003 - 13:13 GMT
4. 12. 2003 – 2. 1. 2004

Verejná knižnica Jána Bocatia

Záujmové aktivity zohrávali – a verme, že aj budú zohrávať – dôležitú úlohu v živote jednotlivcov a spoločnosti. Aktívna tvorba mimo pracovného procesu v ktorejkoľvek záujmovej oblasti prispieva nielen k duševnej pohode, spokojnosti a k rovnováhe svojich pôvodcov, ale je vítaným oživením kultúrneho a spoločenského života mesta, a čo je najcennejšie, je i zdrojom nových, často veľmi hodnotných umeleckých produktov.

Našu úvahu v plnom rozsahu potvrdzuje dlhoročná a úspešná činnosť Fotoklubu NOVA Košice, ktorý začiatkom októbra zavàšil 27 rokov svojej existencie. Jeho tvorivý kolektív pôsobiaci pri Verejnej knižnici Jána Bocatia výrazne obohacuje kultúrne dianie v Košiciach svojimi hodnotnými fotografickými prácami, bohatou výstavníckou a organizačnou činnosťou, odborným poradenstvom, lektorským publikačným pôsobením. Združuje vyše 40 tvorcov fotografického obrazu rôzneho sociálneho a vekového zloženia – fotografov, lekárov, inžinierov, technikov, študentov..., z ktorých mnohí úspešne reprezentujú slovenskú fotografiu na významných domácich i medzinárodných výstavných podujatiach. K dlhoročným členom klubu patria Teodor Andreas, Gabriel Balog, Juraj Fleischer, Jiøí L. Horák, Karol Iľko, Alexander Jiroušek, Milan Malast, Peter Purtz, Ján Uhrín, Peter Vámoši..., ktorí obetovali svoj voľný čas na to, aby prostredníctvom fotografie priblížili svet umenia širokej verejnosti a zasvätili do jeho tajov nádejných mladých adeptov. Z radov fotoklubu dnes vyrastajú talentovaní autori ako Ivan Fleischer, Pavol Kočiš, ¼ubica Kremeňová, Marianna Palková, Jozef Peniaško, Alena Takáčová a ďalší, ktorí sa čoraz nástojčivejšie presadzujú svojou tvorbou na všetkých úrovniach fotosúťaží poriadaných v našej republike.

Súčasná expozícia je jubilejnou 200 expozíciou v priestoroch Verejnej knižnice Jána Bocatia. Dvadsaťpäť členov fotoklubu predkladá verejnosti výsledky svojej tvorivej práce, ktoré vznikli v poslednom období. Na výstave sa vedľa známych mien objavujú aj mená nové.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/