(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Ivan Kozáček: Fotografia
@ Kultúra -> Výstavy     Mar 09 2004 - 09:42 GMT
18. 2. 2004 – 16. 3. 2004

Verejná knižnica Jana Bocatia

Verejná knižnica Jana Bocatia vo výstavných priestoroch Fotoklubu NOVA sprístupnila výstavu významného fotografa Ivana Kozáčka.

Ivan Kozáček, výtvarno-technický redaktor, publicista a umelecký fotograf vyznamenaný medailami J. M. Petzvala a K. Plicku je aj čestným členom Fotoklubu NOVA Košice.

Vo svojej tvorbe sa zapodieval prevažne fotografiou portrétov, krajiny i aktov, fotografiou umeleckou, experimentálnou, reportážnou a dynamicky pohybovou. Jeho tvorba má v sebe prvky romantické i poetické – niečo jemné a zasnívané, znaky lásky k človeku.

Jeho fotografie sú živé, často i psychologicky podfarbené, výtvarne štylizované aj pohybovou neostrosťou, vyjadrujúcou krásu pohybu a radosti z neho. Od vecnosti a reality často prechádzal až k abstrahovaniu obrazu i prostredníctvom makrofotografie, zvolených štylizačných postupov a využívaním vhodnej farebnej škály, tonality, svetlosti a neostrosti.

Obdivuhodné je jeho videnie, pohotovosť a jeho úprimné výpovede o ľuďoch.

Ivan Kozáček je aj členom Fotoklubu PKO, Zväzu slovenských fotografov, Klubu seniorov ZSN, Umeleckého odboru MS, a mnohých ďalších organizácií a spolkov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/