(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Štyria predstavitelia samosprávy hovorili o lokalite medzi Prešovom a Košicami
@ Aktuálne -> Región     Mar 17 2004 - 08:39 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Predsedovia Košického a Prešovského samosprávneho kraja Rudolf Bauer a Peter Chudík a primátori Košíc a Prešova Zdenko Trebuľa a Milan Benč sa včera stretli na Magistráte mesta Košice, aby pokračovali v pracovných stretnutiach venovaných rozvoju regiónu.

Po výzve Vláde SR, aby za spoločným rokovacím stolom našla vhodné portfólio pre trvalo udržateľný rozvoj východoslovenského regiónu a prispela tým k rastu životnej úrovne jeho obyvateľov, chcú spoločným úsilím hľadať možnosti aj z úrovne samosprávy. Medzi hlavnými prioritami do roku 2008 vo výzve k vláde pomenovali výstavbu diaľničného úseku D1 Važec – Prešov, výstavbu rýchlostnej komunikácie R4 v úseku Košice – štátna hranica MR a realizáciu technologicko-priemyselného parku Prešov – Košice. Práve využitiu zaujímavej lokality medzi Prešovom a Košicami venovali najväčší priestor na svojom dnešnom stretnutí.

Odborníkov v oblasti územného plánovania a architektúry zadali konkrétne úlohy, ktoré by mali pomôcť stanoviť jasné ciele a priority pri využívaní tohto priestoru. Na ďalšie stretnutie 7. apríla chcú štyria predstavitelia samosprávy pozvať aj starostov obcí z dotknutého územia, aby o možnostiach riešenia hovorili aj z ich pohľadu.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/