(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto vyhlásilo obchodnú súťaž na prenájom parkovísk
@ Aktuálne -> Verejná správa     May 21 2004 - 14:01 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Mesto Košice vyhlásilo verejnú obchodnú súťaž o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na prenájom uzatvorených parkovísk so zabezpečením dostavby a údržby parkovacieho systému v zóne plateného parkovania.

Predmetom súťaže sú dva druhy parkovísk. Uzavreté parkoviská s 386 parkovacími miestami na Festivalovom námestí – Letnej ulici, pri Jumbo centre, pri Astórii na Južnej triede, na Kasárenskom námestí, pri obchodnom cetre Merkúr a na Orlej ulici. V druhom prípade tzv. líniové parkoviská (pozdåžne, kolmé a šikmé) s 3348 parkovacími miestami, na ktorých je potrebné zabezpečiť údržbu parkovacích automatov, vrátane výberu a odvodu hotovosti do peňažného ústavu. Obchodnej verejnej súťaže sa môžu zúčastniť fyzické aj právnické osoby. Navrhovateľ musí vo svojom návrhu obsiahnuť kompletnú ponuku v súlade s podmienkami súťaže. Podmienky súťaže si záujemcovia môžu vyzdvihnúť na Magistráte mesta Košice.

Návrhy na uzavretie zmluvy je potrebné doručiť ma Magistrát mesta Košice do 21. júna 2004.
Systém plateného parkovania upravuje v Košiciach Všeobecné záväzné nariadenie v súčinnosti s ustanoveniami zákona o premávke na pozemných komunikáciích. Zabezpečuje ho Mestské polícia prostredníctvom svojej Parkovacej služby.

Pri voľnom parkovaní pre verejnosť sa poplatky vyberajú prostredníctvom parkovacích automatov, rampovým systémom, alebo rôznymi druhmi platobných kariet. V prípade vyhradeného parkovania s určením parkovacieho miesta sa vyberá ročný poplatok. Voľné parkovanie bez poplatku sa týka telesne postihnutých osôb, vozidiel zabezpečujúcich ochranu života a zdravia občanov a vozidiel samosprávy a štátnej správy na základe súhlasu primátora mesta.

V súčasnosti je vydaných spolu cca 1500 parkovacích kariet. Za rok 2003 vybrala parkovacia služba poplatky z automatov v hodnote 6,4 milióna korún, na vyhradených parkoviskách 8,2 milióna a prostredníctvom komisionálnych predajcov a stánkov 10,8 milióna korún.

Priemerná obsaditeľnosť parkovísk je v súčasnosti necelých 30 percent. Mesto má v súčasnosti v prevádzke len jeden rampový systém na Námestí osloboditeľov. V zóne plateného parkovania je umiestnených 43 parkovacích automatov, ktoré patria k základnej forme spopltatneného parkovania. Doplnkovou formou sú jednorazové parkovacie karty vybavené viacerými bezpečnostnými prvkami, znemožňujúcimi ich falšovanie.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/