(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Komisia schválila cenu za predaj pozemku pre Aupark – 13 277 korún za štvorcový meter
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 10 2004 - 07:29 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Komisia na predaj a prenájom majetku mesta Košice na zasadnutí v stredu 9. júna 2004 schválila cenu za predaj pozemku s rozlohou 10 tisíc metrov štvorcových na Námestí osloboditeľov pre spoločnosť Aupark III. Z ôsmich členov komisie s hlasovacím právom nikto nebol proti navrhnutej cene 132 miliónov 770 tisíc 320 korún, to znamená 13 277 korún za štvorcový meter. Z tejto ceny bude 32 770 320 korún zaplatených v hotovosti a minimálne 100 miliónov korún v investíciách.

Aupark a.s. v mene dcérskej spoločnosti Aupark III, s.r.o. odkupuje od mesta Košice parcely s celkovou výmerou 10 tisíc metrov štvorcových za účelom výstavby obchodno – spoločensko - kultúrneho centra.

Kupujúci sa zároveň zaviaže, že súčasne s výstavbou centra Aupark zainvestuje minimálne sto miliónov slovenských korún do vybudovania štvorprúdovej zbernej komunikácie na južnom okraji pozemku a ďalších súvisiacich zberných komunikácií.

Investície budú smerovať aj do stavebných úprav nadväzných križovatiek, napojenia Južnej triedy, vybudovania zastávok autobusovej a trolejbusovej dopravy a vybudovania koridoru pre inžinierske siete.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK

Pozri tiež článok: Polyfunkčné centrum zmení stred mesta na nepoznanie


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/