(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Barbora Čisáriková: Ïaleko, ďaleko, do neba a ešte ďalej…
@ Kultúra -> Výstavy     Jun 16 2004 - 09:17 GMT
3. 6. - 23. 6. 2004

Verejná knižnica Jána Bocatia vo Fotogalérii NOVA na Hlavnej 48

Autorská výstava absolventky Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach, oddelenia úžitkovej fotografie, Barbory Čisárikovej je prvým krokom k ďalším prezentáciám spomínaného oddelenia. Účelom týchto prezentácií je upozorniť širokú divácku verejnosť na to, že v Košiciach je škola profesného zamerania s možnosťou získať úplné stredoškolské vzdelanie v oblasti úžitkovej fotografie.

Barbora Čisáriková sa narodila v Kladne (1984), študovala na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach - odbor úžitková fotografia. Fotografuje od svojich dvanástich rokov. Jej otec je výtvarník – scénograf. Od detstva sa preto pohybuje medzi rôznymi rekvizitami, bábkami, hercami, režisérmi a divadelnými predstaveniami. Z toho vyplýva aj jej úprimný záujem o inscenovanú fotografiu.

„Umelec by mal mať svoj osobitý štýl. Keby nemal, umenie by sa nevyvíjalo a ostalo by zabudnuté. Ja vo svojej tvorbe hľadám niečo hlboké – dojem krásna, alebo čarovnosti. Inšpirujem sa poéziou Daniela Heviera. Vychádzam z určitého môjho pocitu, z ktorého sa viem celkom uniesť. Moje fotografie sú vlastnou výpoveďou sveta, ktorý je v mojej fantázii. Konečný pocit nechávam na diváka,“ hovorí Barbora Čisáriková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/