(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Colníci opäť museli použiť zbraň na zastavenie vozidla s nelegálnymi migrantmi
@ Aktuálne -> Región     Jun 23 2004 - 07:39 GMT
Košice 22. júna (TASR) - Takmer na rovnakom mieste ako v apríli museli colníci v pondelok použiť druhýkrát v tomto roku služobnú zbraň na zastavenie unikajúceho vozidla. K postreleniu osôb, ani k škodám na majetku však v tomto prípade nedošlo.

Hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Silvia Balázsiková dnes novinárov v Košiciach informovala, že biely Fiat Ducato colníci zastavovali pri obci Krásnohorské Podhradie v smere na Úhornú v časti Malý vrch. Vozidlo na výzvu a znamenie košických colníkov nezastavilo. Vodič spomalil, no vzápätí pridal, čím ohrozil zastavujúceho colníka. Hliadka stihla uskočiť a potom sa pokúsila zastaviť vozidlo dvoma varovnými výstrelmi do vzduchu.
Vodič však na ani na tieto výzvy nereagoval. Keď colníci začali vozidlo prenasledovať, asi po 200 metroch zastal a utiekol do lesa. Dôvod jeho úteku colníci zistili, keď otvorili nákladný priestor Fiatu. Nachádzalo sa v ňom 22 utečencov, pravdepodobne z Indie. Hoci rožňavskí policajti začali vodiča hľadať, vzhľadom na daždivé počasie sa im ho nepodarilo vypátrať ani za pomoci služobného psa. Zadržaných nelegálnych migrantov previezli do utečeneckého tábora.

"Ide v tomto mesiaci už o druhý prípad, keď sa vodič prepravujúci utečencov formou násilia a agresívnou jazdou pokúsil uniknúť a prekonať hliadku colnej správy," uviedla Balázsiková. Predchádzajúci prípad sa stal 17. júna, keď hliadka colného úradu Poprad pri Levoči zastavovala motorové vozidlá. Vtedy išlo o Fiat Ducato červenej farby s evidenčnými číslami z Čadce. Vodič postupoval rovnako ako v pondelkovom prípade - najskôr spomalil, potom vozidlo namieril na hliadku a následne sa stratil v levočských uliciach. Po niekoľkých hodinách ho našli odstavené v jednom z dvorov. Polícia vo vozidle objavila 24 utečencov ázijského pôvodu.

Spomínaný aprílový incident sa tiež stal na ceste druhej triedy medzi obcami Úhorná a Krásnohorské Podhradie. Vtedy pri zásahu colnej stráže voči prevádzačom 25 nelegálnych migrantov došlo postreleniu dvoch cudzincov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/