(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Návrh na zvýšenie cestovného MHD v Košiciach poslanci neschválili
@ Doprava -> Oznamy     Jun 25 2004 - 08:39 GMT
Košice 24. júna (TASR) - Návrh na zvýšenie tarify v metskej hromadnej doprave v Košiciach neprijali na dnešnom (štvrtok 24. júna) rokovani poslanci košického metského zastupiteľstva (MZ).

S návrhom prišlo do Mestskej rady vedenie Dopravného podniku mesta Košice. Odôvodnilo ho rastom DPH z 10 percent na terajších 19 percent, rastom inflácie a zvyšovaním vstupov, najmä cien palív a mazív, informovala hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Zuzana Bobriková. Podľa riaditeľa dopravného podniku Igora Reipricha sa cena dopravného v Košiciach, na rozdiel od iných slovenských miest, pri zmenách ekonomických podmienok nezvýšila od roku 2001.

Poslanci zvýšenie tarify zo súčasných 12 korún na 14 korún u jednorázového lístka a z 390 na 450 korún u mesačného predplatnéhho lístka neschválili a odporúčili hľadať rezervu vo vnútri dopravného podniku. Bobriková však nevylúčila, že MZ sa bude musieť z problematike cestovného vrátiť.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/