(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Trebišove posvätili nový evanjelický kostol a zborovú miestnosť
@ Aktuálne -> Región     Jun 28 2004 - 07:35 GMT
Bratislava 27. júna (TASR) - Nový evanjelický kostol a zborovú miestnosť majú k dispozícii veriaci Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) v Trebišove. Posviacku nového objektu dnes (nedeľa; 27. 6. 2004) vykonal biskup Východného dištriktu ECAV Igor Mišina za účasti veľkého počtu veriacich a hostí.

Na slávnostných bohoslužbách kázal generálny biskup ECAV Július Filo. Prítomní boli aj zástupcovia rímskokatolíckej, gréckokatolíckej a pravoslávnej cirkvi.

Nový bohoslužobný objekt v Trebišove postavili v rekordne krátkom čase, za jeden rok - výstavba sa začala 18.júna 2003, konštatoval biskup Mišina. Finančné prostriedky na výstavbu získali prostredníctvom zbierok, do ktorých prispeli nielen evanjelici, ale i veriaci iných kresťanských cirkví - kalvíni, rímskokatolíci a gréckokatolíci. Darmi pomohli aj evanjelici z Nemecka a USA.

Kostol v Trebišove má kapacitu asi 150 miest na sedenie a ďalšie desiatky miest na státie. V zborovej miestnosti je asi 35 - 40 miest. Výstavba bude pokračovať dokončením farského úradu a bytu pre farára.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/