(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Záver školského roka s odovzdaním menovacích dekrétov
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 01 2004 - 09:21 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Podľa Zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve zriaďovateľ menuje riaditeľov škôl a školských zariadení na funkčné obdobie piatich rokov na základe návrhu rady školy, ktorý sa opiera o výsledky výberového konania. Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rudolf Bauer včera riaditeľom škôl a zariadení, v ktorých ich doterajším šéfom skončilo 5-ročné funkčné obdobie, odovzdal nové menovacie a poverovacie dekréty. V zriaďovateľskej pôsobnosti KSK je 115 stredných škôl a školských zariadení, dnešné odovzdávanie dekrétov sa týkalo 90 z nich.

Predseda KSK Rudolf Bauer v príhovore uviedol, že súčasné školské zákony sú spravodlivejšie, i keď tvrdšie a náročnejšie ako predchádzajúce. Ako dodal, je to podľa neho zárukou ďalšieho rozvoja a skvalitnenia školstva.

Predseda tiež pripomenul realitu demografického vývoja na Slovensku, ktorá sa prejavuje každoročným úbytkom detí a študentov. „Na tento stav musí KSK ako zriaďovateľ stredných škôl reagovať a pristúpiť k racionalizácii siete stredných škôl“, povedal R. Bauer.

Text: Soňa Jakešová, ¼ubomír Lehotský
Foto: ¼ubomír Lehotský

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk/


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/