(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Čínsku delegáciu zaujímali investičné možnosti v KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 07 2004 - 08:10 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Čínski podnikatelia majú záujem investovať na Slovensku. Povedal to počas včerajšej návštevy Košického samosprávneho kraja (KSK) delegácie Čínskeho centra hospodárskej spolupráce (CECC) jeho prezident Cao Baijun. Delegáciu, ktorá sa zaujímala o investičné možnosti, prijal na Úrade KSK predseda Rudolf Bauer. Ako uviedol na brífingu Rudolf Bauer, ekonomickej spolupráci bude predchádzať nadviazanie partnerských kontaktov regiónu s niektorou z čínskych provincií.

Na dnešné stretnutie nadviaže už v jeseni návšteva 20 až 30-člennej delegácie podnikateľov, ktorí prídu do KSK dohodnúť už konkrétne formy spolupráce s perspektívnymi partnermi. Podľa Caoa Baijuna do Číny prichádza okolo 30 miliárd USD investícií ročne. Prezident CECC poukázal na reformy v Číne za posledných 15 rokov. „Čínska a slovenská ekonomika je rovnaká - snažíme sa o trhové hospodárstvo," zdôraznil Cao Baijun.

Rudolf Bauer po rokovaní potvrdil, že čínske firmy majú záujem expandovať výrobu, aj keď je čínska pracovná sila najlacnejšia na svete. Pripomenul, že podľa niektorých ekonómov je Slovensko "v Európe budúcim Hongkongom alebo Írskom“.

Návšteva delegácie CECC v KSK trvá dva dni. Ako Cao Baijun uviedol, predchádzal jej pracovný pobyt v Rusku a počas nasledujúcich dní navštívia ešte Belgicko a Nemecko. „Slovensko považujeme v ich našom pracovnom programe za prvoradé“, zdôraznil prezident CECC.

CECC založili v roku 1993 ako štátnu hospodársku a obchodnú organizáciu. Jej cieľom je propagovať a podporovať čínsko-zahraničnú hospodársku a obchodnú spoluprácu a pomáhať vstupu zahraničných spoločností na čínsky investičný trh. Podieľa sa tiež na nadväzovaní obchodných kontaktov zahraničných záujemcov s čínskymi podnikateľmi.

Text: Soňa Jakešová
Foto: Marián Krlička

Domovské stránky KSK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/