(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rudolf Bauer na zasadnutí COTER
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 07 2004 - 08:18 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Na zahraničnú pracovnú cestu do Bruselu odletel dnes ráno predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer, aby sa zúčastnil zasadania Komisie pre územnú kohéznu politiku Výboru regiónov (COTER).

Rudolf Bauer je členom národnej delegácie, ale aj členom Komisie pre vonkajšie vzťahy (RELEX).
Zasadnutie komisie prebehne prvý krát v novej budove Výboru regiónov a od rozšírenia EU to bude prvé spoločné stretnutie všetkých jej členov.

COTER sa zameriava hlavne na otázky regionálnej politiky, dopravy a cestovného ruchu. Pomerne dlhé rokovanie bude preto oscilovať okolo problémov: nových právnych inštrumentov pre cezhraničnú spoluprácu, systému efektívneho využívania železničnej dopravy, ale zaoberať sa bude aj otázkami, ktoré sa Slovenska týkajú menej – opatreniami sledujúcimi väčšiu bezpečnosť v lodných prístavoch.

Neoddeliteľnou súčasťou rokovaní je aj diskusia o finančných prostriedkoch, pričom rezonovať bude hlavne zabezpečenie rozpočtových prostriedkov na roky 2007 až 2013.

Text: ¼ubomír Lehotský

Domovské stránky KSK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/