(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickej ZOO hrali prím zebry
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Jul 12 2004 - 08:29 GMT
Košice 11. júla (TASR) - V sérii akcií nazvanej Prázdninový kolotoč dnes (nedeľa - 11. júl) pokračovali v košickej zoologickej záhrade (ZOO). Zábavno-vzdelávací program venovali zebre a bol určený najmú školopovinným deťom. Všetci tí, v priezvisku ktorých sa vyskytuje základ slova zebra mali vstup voľný, podobne aj tie deti, ktoré si kúpili pohľadnicu s vyobrazením tohto zvieraťa pochádzajúceho z Afriky, alebo prišli oblečené tak, že pripomínali zebru.

Tím pracovníkov na čele s riaditeľom ZOO Karolom Semanom predstavil zebru ako živočíšny druh. Na túto tému bola aj súťaž s cenami.

Seman pre TASR povedal, že sériu akcií robia preto, aby naučili najmä deti a mládež chodiť cielene do tohto zariadenia. "Osvedčilo sa nám to už vlani pri prvom ročníku Prázdninového kolotoča," dodal. Tohto roku sa jeho prvé dejstvo uskutočnilo v prvú júlovú nedeľu a bolo venované opiciam, nasledujúca nedeľa má patriť huculským koňom.

V košickej ZOO si pochvaľujú pri tejto aktivite aj to, že im rastie návštevnosť, dnes napr. bolo v areáli asi 1400 návštevníkov, čo je vysoký počet, "normálna" denná návštevnosť sa pohybuje medzi 500 až 700 ľuďmi.

Košická ZOO chová dva druhy zebier. Obom sa darí, množia sa a v týchto dňoch čakajú prírastok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/