(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na rokovaní v Bruseli finančné perspektívy rozšírenej EÚ
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 12 2004 - 08:39 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer počas svojej pracovnej cesty v Bruseli 7. októbra 2004 absolvoval stretnutie s vysokým predstaviteľom Európskej komisie Palma Andreasom zodpovedným za štrukturálnu politiku skupiny členských krajín EÚ, do ktorej je zaradená už aj Slovenská republika. Na stretnutí sa rovnako zúčastnili predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, členovia tímu na DG Regio zodpovední za regionálnu politiku SR Joe Buckley a Sue Bird, riaditeľ Agentúry na podporu regionálneho rozvoja Andrej Šteiner, člen komisie COTER vo Výbore regiónov a primátor Michaloviec Jozef Bobík a zástupcovia KSK a PSK v Bruseli.

Predmetom rokovania bolo inštitucionálne usporiadanie poskytovania pomoci zo štrukturálnych fondov po roku 2006 ako aj model vzájomnej spolupráce na úrovni NUTS II. Predstavitelia EK vyjadrili podporu procesu decentralizácie kompetencií v rámci riadenia štrukturálnych fondov z vlády na úroveň NUTS II, avšak podmienili to vznikom funkčných inštitúcií, manažmentu, strategických dokumentov, ako aj koordináciou postupu pri podávaní spoločných projektov už v tomto programovacom období. Riaditeľ direktoriátu EK prijal pozvanie na osobnú návštevu regiónov počas jesene tohto roku.

Rudolf Bauer spolu s ďalšími členmi komisie pre kohéznu politiku vo Výbore regiónov za SR Petrom Chudíkom a Jozefom Bobíkom sa zúčastnili pravidelného pracovného zasadania v nových rokovacích priestoroch VR v Bruseli. Na programe rokovania bolo schválenie spravodajcov pre novopripravované kľúčové nariadenia EK o štrukturálnych fondoch, Fonde regionálneho rozvoja a Kohéznom fonde. Na stretnutí prebiehala diskusia o finančných perspektívach rozšírenej EU vo vzťahu k novému programovaciemu obdobiu a rovnako o novom nástroji cezhraničnej spolupráce po roku 2006. Podrobnejšie info o programe na http://www.toad.cor.eu.int/agendas/COTER/coter_070704_en.htm.
Text a foto: Marek Kolárčik
Domovské stránky KSK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/