(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Návrhy na udelenie verejných ocenení
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 12 2004 - 08:41 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja na svojom 11. zasadnutí dňa 14. apríla 2003 v súlade so zákonom č. 302/2001 Z. z. o samospráve vyšších územných celkov (zákon o samosprávnych krajoch) v znení neskorších predpisov schválilo zásady a postup pre udeľovanie verejných ocenení Košického samosprávneho kraja. Verejnými oceneniami podľa týchto zásad sú „Cena Košického samosprávneho kraja“ a „Cena predsedu Košického samosprávneho kraja“.

Cena Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udelí zastupiteľstvo občanom a kolektívom za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. Cena sa udeľuje jedenkrát ročne, najviac piatim osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva na návrh poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov zastupiteľstva, mestských a miestnych zastupiteľstiev pôsobiacich v našom samosprávnom kraji, občianskych združení, humanitárnych, kultúrnych, cirkevných, umeleckých, vedeckých, vzdelávacích, podnikateľských a športových inštitúcií ako aj vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja.

Cena predsedu Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udeľuje predseda za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za vynikajúce výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, vzdelávacej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Predseda túto cenu udeľuje na základe vlastného uváženia s prihliadnutím na návrhy poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov pri zastupiteľstve, mestských a obecných zastupiteľstiev nášho samosprávneho kraja, občianskych združení, vedeckých, športových, kultúrnych, vzdelávacích inštitúcií a tiež vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja. Cena predsedu a Cena Košického samosprávneho kraja sa udelí tohto roku v decembri na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja, najviac piatim osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám.

Úrad Košického samosprávneho kraja zverejňuje tento oznam pre poslancov zastupiteľstva KSK, poslanecké kluby zastupiteľstva, mestské a miestne zastupiteľstva pôsobiace v našom kraji, občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie. Vaše návrhy na udelenie verejných ocenení zašlite na adresu Úrad Košického samosprávneho kraja, organizačný odbor, Námestie Maratónu mieru 1, 040 01 Košice najneskôr do 15. septembra toho roku. Pre prípadné ďalšie informácie ohľadne verejných ocenení sa obráťte na náš odbor. Telefónny kontakt 055 72 68 200 alebo 055 72 68 202.

Ing. Ján Pavlík, vedúci organizačného odboru

Domovské stránky KSK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/