(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach sa zišli stredoškolskí učitelia a študenti z 58 krajín sveta
@ Aktuálne -> Školstvo     Jul 13 2004 - 08:10 GMT
Košice 12. júla (TASR) - Vyše storočná budova Gymnázia na Šrobárovej ulici v Košiciach bude celý týždeň miestom konania 11. výročnej konferencie iEARN. Celosvetové stretnutie stredoškolských učiteľov a študentov, ktorí sa zaoberajú projektovým vyučovaním a využívaním informačných a komunikačných technológii vo výučbe, sa prvýkrát koná na Slovensku.

"Zmyslom týchto stretnutí je podporiť medzinárodnú spoluprácu učiteľov a ich kontakty a povzbudiť ich do ďalšej práce s ich študentmi na kolaboratívnych projektoch," uviedla Pišútová.

International Education and Resource Network (iAERN) je medzinárodná nezisková organizácia, ktorej vznik podnietil rozvoj internetu a jeho používanie na školách. V Košiciach bude mať 400 účastníkov, z toho 300 učiteľov a približne 100 stredoškolských študentov z 58 krajín sveta príležitosť na workshopoch prezentovať a zhliadnuť projekty, na ktorých celý rok pracovali. "Ide o medzinárodné stretnutie učiteľov, ktorí celý rok pracujú na projektoch organizácie iEARN, a potom sa raz do roka stretnú. Každý rok je stretnutie niekde inde, vlani bolo v Japonsku, predtým v Moskve, v Afrike, budúci rok bude v Senegale, ale tento rok je na Slovensku a začalo sa práve dnes," uviedla pre TASR koordinátorka konferencie Katarína Pišútová.

Slovensko sa uchádzalo o možnosť usporiadať konferenciu spolu s Egyptom a Veľkou Britániou. Rozhodnutím medzinárodnej komisie vyšlo napokon z tejto konkurencie víťazne. Košice si organizátori vybrali nielen pre ich atmosféru ale aj optimálne prístupové, ubytovacie a konferenčné možnosti. Navyše "Šrobárka", ako sa zvykne gymnáziu hovoriť, sa do teleprojektov iEARN zapája už dlhé roky a je najaktívnejšou z takmer tridsiatky slovenských škôl.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/