(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na Zemplíne začalo rabovanie polí s dozrievajúcimi zemiakmi
@ Aktuálne -> Región     Jul 16 2004 - 13:02 GMT
Zalužice/Michalovce 16. júla (TASR) - O začínajúcom rabovaní na poliach so zemiakmi svedčí čerstvý prípad. V uplynulých dňoch na to doplatil majiteľ zemiakového lánu medzi Zalužicami a Michalovcami Juraj Hospodár, ktorý prišiel o asi 1,5 tony zemiakov.

Plodinu za pomoci holých rúk a kuchynských lyžíc stihli v priebehu niekoľkých hodín vybrať zo zeme na ploche 30 árov tamojší Rómovia. Hospodár, ktorý je jedným z najväčších pestovateľov zemiakov v okrese, prichytil pri čine väčšie množstvo ľudí rôzneho veku. "Rómovia vyťahovali vňať a vybrané zemiaky nakladali do tašiek," uviedol dnes pre TASR Hospodár. Dodal, že okamžite zavolal políciu, ktorá pri čine zadržala 35 osôb. Šestnásť z nich bolo maloletých, sedem mladistvých a dvanásti v dospelom veku. Celková škoda, ktorú vykrádači spôsobili, predstavuje vyše 60 tisíc korún.

Za spomínanú krádež hrozí páchateľom na základe sprísneného farmárskeho zákona vyšší trest ako v minulosti. Za paradox označil majiteľ zemiačniska skutočnosť, že už od pondelka chcel dať pole strážiť.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/