(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Povodne zatopili aj vychodoslovenský terminál Slovnaftu v Kapušanoch
@ Aktuálne -> Región     Aug 02 2004 - 08:25 GMT
Bratislava 30.júla (TASR) - Povodne na východe Slovenska postihli aj skladovacie zariadenia rafinérie Slovnaft. Jej terminál Kapušany bol totiž zatopený už v priebehu noci a až do úplného odstránenia problémov bude spoločnosť dotknutú východoslovenskú oblasť zásobovať pohonnými látkami z terminálov Kľačany a Bratislava.

"Vďaka dobrej pripravenosti zamestnancov a stavu zariadení nedošlo k žiadnemu úrazu, ani k havárii z hľadiska znečistenia životného prostredia," uisťuje hovorkyňa Slovnaftu Kristína Félová. Podľa nej prívalová vlna kapušiansky terminál v noci zatopila až do výšky 1,5 metra, avšak v týchto hodinách zatopenie kleslo na zhruba polovicu a Slovnaftu sa už odtiaľ podarilo dostať aj všetkých 12 tankerov, ktoré tiež využije pri zásobovaní východoslovenských čerpacích staníc. Po dostatočnom opadnutí vody sa podľa nej začne aj s odpratávaním bahna a až potom by sa malo začať s riadnou prevádzkou zariadení.

"Situáciu pozorne monitorujeme a naďalej vykonávame všetky potrebné opatrenia v spolupráci s miestnou štátnou správou, miestnou povodňovou komisiou a CO, pričom prioritou pre Slovnaft je bezpečnosť ľudí a životného prostredia," dodáva Félová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/