(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Povodňová situácia v Košickom kraji sa naďalej stabilizuje, hladiny riek klesajú
@ Aktuálne -> Región     Aug 03 2004 - 15:29 GMT
Košice 3. augusta (TASR) - Na území Košického kraja zaznamenali v ostatných hodinách len miestne zrážky, čo sa naďalej prejavuje na všeobecnom poklese riečnych hladín. Stupeň ohrozenia obyvateľstva sa znížil a do popredia sa dostáva hlavne monitorovanie epidemiologickej situácie, kontrola zdrojov pitnej vody a sanačné a likvidačné práce.

Napriek tomu pretrváva naďalej 3. stupeň povodňovej aktivity na Hornáde, Toryse, Ondave a Topli, informovali dnes z Krajskej povodňovej komisie v Košiciach. V pondelok sa ťažké mechanizmy dostali k pretrhnutej hrádzi na Ondave a vodohospodári začali práce na jej spevňovaní.

Podľa predsedu komisie a prednostu Krajského úradu v Košiciach Jána Dolného stabilizovaná je situácia v okrese Trebišov a Košice - okolie, kde pokračujú práce na likvidácii následkov povodní.

V okrese Michalovce je naďalej uzavretá cesta II. triedy číslo 552 pre osobnú a nákladnú dopravu v oboch smeroch na trase Sirnícky most - Oborín v oblasti Kucany, kde zaplavilo tri zo štyroch kilometrov komunikácie. Pokračujú sanačné práce na ľavom brehu Ondavy, kam vozia lomový kameň nákladnými autami. Zaplavené je územie s rozlohou približne 3500 hektárov. Protiepidemiologické opatrenia sa realizujú v zaplavených obciach Falkušovce, Kačanov, Markovce, Malčice - časť Hradištská Moľva, Petrikovce, Oborín - časť Kucany a hygienici kontrolujú zdroje pitnej vody.

Na Spiši trvá 3. stupeň povodňovej aktivity v obciach Veľký Folkmár, Krompachy, Gelnica, Matejovce nad Hornádom, Kojšov, Slovinky, Spišské Tomášovce, Žehra, Margecany, Spišský Hrušov a Hrišovce, kde sporadicky dochádza k lokálnym prienikom vody na miestne komunikácie. V Hrišovciach došlo k zosuvu pôdy, ktorý ohrozuje linku vysokého napätia a prívod elektriny do obce.

Podľa informácií zo Slovenského vodohospodárskeho podniku a SHMÚ nie je v najbližších hodinách predpoklad trvalých zrážok na území Košického kraja, ale môžu sa vyskytnúť lokálne zrážky a búrky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/