(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VšZP zaznamenala prípady kšeftovania s kartami poistenca
@ Aktuálne -> Medicína     Aug 13 2004 - 09:53 GMT
(TASR) - Kšeftovanie z kartami poistenca zaznamenala na východnom Slovensku Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP). "Žiaľbohu, je to pravda," potvrdil dnes na tlačovej konferencii v Košiciach riaditeľ VšZP František Valašek, podľa ktorého vidia riešenie v zavedení čipových kariet, rovnakých pre všetky štáty Európskej únie (EÚ).
Slovensko tým, že sa stalo členským štátom EÚ, je zaujímavou destináciou pre obyvateľov z okolitých krajín, ktorí ešte nie sú členmi únie, spresnil Valašek. Dostávajú prácu, neatraktívnu pre našich ľudí, pričom si prinášajú na Slovensko aj osobné a rodinné problémy a hľadajú zabezpečenie pre svojich rodinných príslušníkov, dodal.
Podľa hovorcu VšZP Milana Veleckého zaznamenali prípady, keď hlavne rómski poistenci predávali preukazy svojich detí za 50 korún robotníčkam z Ukrajiny. Tie tu síce pracujú legálne a sú poistené, ale deti brali so sebou nelegálne a poistiť ich nemohli.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/