(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V súkromnej nemocnici Košice - Šaca privítali tisíceho novorodenca
@ Aktuálne -> Medicína     Aug 16 2004 - 07:21 GMT
Košice (TASR) - Napriek niekoľkoročnému celoslovenskému poklesu narodených detí v pôrodnici 1. súkromnej nemocnice v Košiciach - Šaci ich počet od roku 2002 rastie.

Najvýraznejšie sa to prejavilo v tomto roku. Kým za celý vlaňajší rok prišlo v nemocnici na svet 1240 detí, v stredu privítali na svet tisíce dieťa - Veroniku Jeňovú, druhé dieťa manželov Veroniky a Jána Jeňovcov, informovali dnes z manažmentu pôrodnice.

Je reálny predpoklad, že do konca roka v nemocnici príde na svet viac ako 1600 detí. Podľa informácie z vedenia je to výsledok systematického skvalitňovania úrovne nemocnice početnými nadštandardnými službami a postupným vyrovnávaním sa európskemu štandardu. Kvôli vysokej úrovni zdravotníckych služieb prejavujú záujem rodiť v šačianskej súkromnej nemocnici mamičky z celého Slovenska.

Nemocnica ako jediná v rezorte a v bývalom Československu získala v júli certifikát kvality a environmentálneho manažérstva. Výsledkom profesionálnej práce manažmentu je postupná rekonštrukcia oddelení, inštalácia špičkovej techniky a zavádzanie progresívnych liečebných metód. K finančne nenáročným metódam, ale s výrazným efektom, patrí napríklad muzikoterapia na novorodeneckom oddelení, kde klasická hudba, púšťaná novorodencom do slúchadiel, pomáha zmierňovať ich adaptačné zmeny po pôrode.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/