(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Americká firma Plastipak a samospráva Kechneca sa zatiaľ nedohodli
@ Aktuálne -> Región     Aug 17 2004 - 08:07 GMT
Košice - Americká firma na plastové výrobky Plastipak a samospráva obce Kechnec v okrese Košice - okolie sa zatiaľ nedohodli na poskytnutí plochy v kechneckom priemyselnom parku, kde má americká strana záujem investovať.

Zástupca Plastipak Packaging Ralph Hoarau dnes pre TASR uviedol, že firma chce prísť do Kechneca čo najskôr. Podľa jeho slov však ide o citlivú otázku a "vyskytli sa problémy okolo kúpy pozemku". Zatiaľ ich nechcel špecifikovať s tým, že ich riešia právnici.

"Musí to byť výhodné pre obidve strany a my rokujeme okrem samosprávy aj s vládou o investičných stimuloch," povedal Hoarau. Ako ďalej informoval, druhý najväčší výrobca plastových materiálov v USA má záujem postaviť v Kechneci prevádzku na recykláciu plastových PET fliaš. V prvej etape by zamestnali približne 75 ľudí. Ïalšie pracovné miesta by mohla priniesť prevádzka na výrobu foriem pre PET fľaše.

"Aj v Brazílii sme začínali s malou prevádkou a doteraz sme tam už preinvestovali viac ako 100 miliónov USD," povedal Hoarau.

Plastipak už na Slovensku prevádzkuje dizajnérske a konštrukčné centrum v Bratislave a výrobou expadoval aj do Čiech. Hlavnými odberateľmi Plastipaku sú firmy Procter and Gamble a Coca-Cola.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/