(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
MIKROGALÉRIA V RESPÍRIU: MÚZEJNÉ PLAGÁTY V MÚZEU
@ Kultúra -> Výstavy     Aug 23 2004 - 09:47 GMT
Východoslovenské múzeum v Košiciach , Nám.Maratónu Mieru č. 2

Termín: 4.8.2004 – 12.9.2004

Vo fonde historickej tlače Východoslovenského múzea v Košiciach sa nachádza množstvo plagátov najrozličnejších žánrov a zamerania. Nachádzajú sa tu plagáty s tematikou športovou, kultúrnou, politickou, reklamnou i umeleckou. Samostatnú časť tvoria plagáty prezentujúce aktivity samotného múzea v priebehu jeho vyše stotridsať ročnej existencie.

Vystavená kolekcia dvanástich plagátov pochádza z obdobia rokov 1922 až 1935 a dokumentuje jedno z najplodnejších období vtedajšieho riaditeľa múzea Dr. Jozefa Poláka, ktorý okrem muzeálnej odbornej činnosti podporoval nielen miestnych umelcov, ale udržiaval bohaté kontakty i s európskou kultúrnou verejnosťou. Organizoval množstvo výstav venovaných hlavne súčasnému avangardnému umeniu, fotografii i umeleckému remeslu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/