(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Majstrovstvá SR v hasičskom športe sa začali v Moldave nad Bodvou a Košiciach
@ Šport -> Podujatia     Aug 27 2004 - 08:58 GMT
Moldava nad Bodvou (TASR) - Súťažnou disciplínou výstup do 4. podlažia cvičnej veže zažali včera v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie dvojdňové 32. majstrovstvá SR v hasičskom športe.

Vyše 3200 príslušníkov HaZZ na ňom reprezentuje 12 družstiev - víťazov okresných a krajských kôl, uviedla hovorkyňa Prezídia HaZZ Alena Bučeková.

Popri zdolávaní cvičnej veže si hasiči v piatok na košickom štadióne Akademik zmerajú sily aj v behu na 100 metrov cez prekážky, v štafete štyrikrát sto metrov s prekážkami a v hlavnej disciplíne - požiarnom útoku. Účastníkom majstrovstiev je aj náš dvojnásobný víťaz medzinárodnej súťaže Iron Fireman za roky 2002 a 2003 Rastislav Pecník z Banskej Bystrice.

Podľa Bučekovej pestovanie hasičského športu prináša aj významný celospoločenský úžitok, má vo svete profesionálnu základňu niekoľko desiatok ráz väčšiu ako napríklad ľadový hokej a napriek tomu je širokej verejnosti pomerne neznámy. Pre všetkých príslušníkov zásahových zložiek HaZZ je v rámci fyzickej prípravy povinné absolvovať aspoň základnú súťaž a zdolať povinné limity, dodala hovorkyňa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/