(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Družstvo z Popradu zvíťazilo na 32. majstrovstvách SR v hasičskom športe
@ Aktuálne -> Šport     Aug 27 2004 - 23:15 GMT
Košice 27. augusta (TASR) - Družstvo OR HaZZ v Poprade sa stalo celkovým víťazom v konkurencii 12 družstiev na 32. majstrovstvách Slovenska v hasičskom športe s medzinárodnou účasťou, ktoré sa skončili dnes v Košiciach.

V štyroch disciplínach dosiahlo súčet 291,88 bodu, pričom najlepšie si počínalo v disciplíne 100 metrov prekážok a v zdolávaní požiarnej veže.

Niektoré disciplíny majstrovstiev sledoval a víťazom zablahoželal minister vnútra SR Vladimír Palko. Podľa jeho slov sú naši hasiči dobre pripravení a podávajú výkony, ako kdekoľvek inde. "V športových súťažiach patríme k svetovej špičke a oceňujem najmä to hrdinské hasičské srdce, ktoré majú a určitú skromnosť. O nich sa málo hovorí, ale nikdy nesklamú," dodal minister.

Ako informoval veliteľ pretekov a viceprezident HaZZ Jozef Prosňák, napriek nepriaznivému počasiu, ktoré sprevádzalo oba dni majstrovstiev, dosiahli hasiči mimoriadne dobré výkony. V prvý deň padol slovenský rekord v disciplíne 100 metrov prekážok. Jeho držiteľom je Viliam Štinčík z OR HaZZ v Poprade časom 16,53 sekundy, ktorý bol aj absolútnym víťazom spomedzi 124 jednotlivcov.

Počas dnešnej súťaže v "kráľovskej" hasičskej disciplíne - požiarnom útoku padli dva rekordy. Starý rekord najprv prekovalo družstvo z Trenčína, ale o 20 minút už bol na svete nový najlepší čas - 23,5 sekundy, ktorý dosiahol závodný požiarny útvar Group 4 Falck z Bratislavy.

V súboji reprezentačných družstiev SR a ČR v súťaži štafiet družstiev boli časom 58,27 sekundy úspešnejší slovenskí reprezentanti.

Hasiči sa na svojich majstrovstvách stretli v roku, keď si pripomínajú 1700. výročie umučenia sv. Floriána - patróna hasičov a SR si pripomína 60. výročie SNP.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/