(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košické letisko zvyšuje objem prepravy, očakáva vyrovnaný hospodársky výsledok
@ Aktuálne -> Doprava     Aug 31 2004 - 08:14 GMT
Košice (TASR) - Vzhľadom na nárast počtu prepravených cestujúcich na pravidelných linkách o 22 % a nepravidelných linkách o 41 % v porovnaní s minulým rokom, očakáva letisko Airport Košice, a. s., koncom roka 2004 vyrovnaný hospodársky výsledok.

Ako informovala riaditeľka letiska Marta Horváthová, akciová spoločnosť, ktorá vznikla 1. mája ako obchodná spoločnosť so 100-% vlastníctvom štátu, v súčasnosti zamestnáva 121 ľudí. Podľa nej je letná sezóna náročná z hľadiska zvýšeného počtu letov veľkých lietadiel. Celkový počet odletov za celú letnú sezónu 2004 bude takmer 350. V zimnom období sú zase starosti, ktoré spôsobujú poveternostné podmienky. Vybavenie letiska a pripravenosť personálu je na veľmi dobrej úrovni ako pre zimné, tak pre letné obdobie.

Horváthová pripomenula, že 30. júla otvorili príletovú časť nového terminálu pre cestujúcich, čo kapacitne veľmi pomohlo. Celkové ukončenie stavby by malo byť 1. októbra, následne na to budú od stavbárov preberať 26 stavebných a 14 prevádzkových objektov.

"Celkové rozpočtové náklady stavby sú vo výške 351 miliónov korún bez DPH. Hodnota celého objektu vrátane projektov, nákladov na interiéry a ostatných nákladov je plánovaná na 507 miliónov korún s DPH," dodala riaditeľka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/