(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Divadielko Madrid malo prvú premiéru v novej sezóne
@ Kultúra -> Divadlo     Sep 06 2004 - 07:50 GMT
Košice 5. septembra (TASR) - Divadielko Madrid v Košiciach pripravilo na včera večer premiéru hry Zvuky duše. Autorom inscenácie, choreografie a jediným účinkujúcim v prvom titule novej sezóny je Milan Timko. Predstavenie v štýle tanečného recitálu režijne naštudoval Alexander Palleschitz.

Divadielko založilo v máji 2003 občianske združenie Európska umelecká spoločnosť a jeho riaditeľom je práve Palleschitz. Aj najnovší príspevok do repertoáru potvrdzuje podľa neho hlavný cieľ projektu - dávať šancu mladým umelcom.

Timko absolvoval klasický balet na košickom konzervatóriu. Pracoval v Národnom divadle v Prahe, ale aj u známeho tamojšieho choreografa Jana Hartmana. Umelcom v slobodnom povolaní je bezmála desať rokov. Choreografiu hodinového predstavenia postavil na textoch piesní Báry Básikovej, Jany Kratochvílovej a Dary Rolins. Pokúsil sa o veľmi zaujímavú komunikáciu s okolitým svetom. Podľa Palleschitza ide až o "psychický katarzný recitál".

V združení počítajú s tým, že s predstavením pôjdu aj na zájazdy, nebudú ho hrať iba v Košiciach.

Ïalšou premiérou v novej sezóne, tiež pod režijnou taktovkou Palleschitza, má byť inscenácia rozprávky o Červenej čiapočke. Ako hosť v nej vystúpi herečka a spisovateľka Milka Zimková, ktorá celý projekt otvárala a bude spolupracovať i na ďalšej jeho realizácii.

V prvej sezóne malo divadlo päť premiér.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/