(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Michalovciach otvorili vysunuté pracovisko ukrajinského konzulátu
@ Aktuálne -> Región     Sep 08 2004 - 14:16 GMT
Michalovce 8. septembra (TASR) - Nové vysunuté pracovisko ukrajinského konzulátu otvorili dnes na Námestí slobody v Michalovciach.

Od dnešného dňa bude pracovisko poskytovať svoje služby každý druhý a štvrtý týždeň v mesiaci od 9. do 12. hodiny. "Vytvorením pobočky ukrajinského konzulátu sa vyšlo v ústrety obyvateľom Michaloviec a širokého okolia, ktorým sa tak zjednoduší dostupnosť k vízam. A v neposlednom rade sa tým zvýšil aj kredit samotného mesta," uviedol pre TASR primátor mesta Jozef Bobík.

Pobočka konzulátu poskytuje svoje služby v priestoroch mesta. Obyvatelia Zemplína vďaka nej nebudú musieť pre víza cestovať do Prešova. Do srdca Šariša vycestujú už iba tí, ktorí si budú chcieť vybaviť víza v skrátenom termíne.

Okrem Michaloviec zriadil ukrajinský konzulát pobočku aj vo Zvolene.

Vlani požiadalo o ukrajinské víza asi 12 tisíc žiadateľov. V tomto roku eviduje ukrajinský konzulát už 8 tisíc žiadostí.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/