(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bauer: Spolupráca KSK a U.S.Steel je príkladom verejno-súkromného partnerstva
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 09 2004 - 08:08 GMT
Košice (TASR) - Spolupráca Košického samosprávneho kraja (KSK) a spoločnosti U.S.Steel Košice pri riešení rómskej problematiky je podľa košického župana Rudolfa Bauera vzácnym príkladom verejno-súkromného partnerstva.

Bauer to povedal po stretnutí s prezidentom U.S.Steel Košice Christopherom J. Navettom, ktorý včera prvýkrát oficiálne navštívil Úrad KSK.

Spoločné projekty realizujú oba subjekty v troch obciach - Veľkej Ide, Družstevnej pri Hornáde a na košickom Luníku 9. Pre obyvateľov Luníka 9 vytvorila železiarenská huť 10 pracovných miest. Partneri vypracovali analýzu sociálneho prostredia vo všetkých troch komunitách a pripravili niekoľko projektov na podporu rozvoja zamestnanosti a zlepšenia sociálnych podmienok tamojších obyvateľov. Projekty majú ambíciu stať sa prenosnými aj do iných oblastí s rómskou majoritou.

"Dohodli sme sa aj na tom, že podpíšeme spoločnú dohodu medzi U.S.Steel a KSK, kde budú tieto programy definované a deklarované spoločné ciele. Dohoda sa bude každoročne spresňovať dodatkom, čo sa týka konkrétnych projektov a rozpočtu," povedal Bauer novinárom po stretnutí s Navettom. Dodal, že pripravenú dohodu by mali podpísať ešte v tomto roku.

Navetta konštatoval, že železiarne majú záujem na všeobecnom rozvoji regiónu, preto vyhľadávajú projekty, ktoré by tomu mohli pomôcť. V súvislosti s Rómami podotkol, že v U.S.Steel ich pracuje niekoľko stoviek, čo považuje za vhodný príklad, ako posunúť dopredu riešenie rómskej problematiky.

Košický župan uviedol, že U.S.Steel ako najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku prispel k udržaniu zamestnanosti a pritiahol na východ krajiny ďalších investorov. "Svojou kultúrou vniesol etické hodnoty do pracovného prostredia na Slovensku, vytvára stabilné prostredie sociálnej istoty pre pracovníkov a verím, že bude motorom toho, aby sa Košický kraj časom vysporiadal s veľkou nezamestnanosťou," dodal Bauer.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/