(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hokej: Košičania s mladým kolektívom myslia na prvú štvorku
@ Aktuálne -> Šport     Sep 10 2004 - 08:38 GMT
Košice (TASR) - Cieľ skončiť do štvrtého miesta prezentovali vo štvrtok pred štartom novej sezóny najvyššej slovenskej hokejovej súťaže funkcionári HC Košice. Oproti minulej sezóne v tíme nedošlo k veľkým presunom a ako odznelo z úst nového kormidelníka Dušana Gregora: "Žiadne veľké nákupy sa neuskutočnili, ale ani cieľ nie je malý. Neznamená to však, že nechceme skončiť aj vyššie ako na 4. mieste. Naopak, verím, že hráči urobia všetko pre to, aby cieľ prekročili."

Argumentom vedenia klubu a trénera HC Košice je skutočnosť, že káder sa výrazne omladil (priemer 24,12 roku), pričom k dispozícii je možno najmladší brankársky tandem Martin Falter a Imrich Petrík (obaja 21 rokov). Okrem toho chce nový košický tréner dávať dostatočný priestor mladým hráčom juniorom, dokonca aj jednému dorastencovi s úmyslom budovať perspektívny tím, ktorý by do dvoch-troch rokov mohol zaútočiť aj na titul. "Veľmi sa už tešíme na 17. september, radi by sme začali čo najlepšie. Náš celok to nie je o veľkých osobnostiach, ale o kolektívnej sile, toho sa chceme držať," charakterizoval súčasný tím východniarov jeho nový kapitán Arne Kroták. Vystriedal na tomto poste ďalšieho Popradčana Miroslava Ihnačáka. S mužstvom sa oproti minulej sezóne rozlúčili Ramón Sopko (Francúzsko), Gabriel Kövér (Maďarsko), Štefan Fabián a M. Ihnačák (Poprad), Juraj Rusič (Trebišov). Okrem brankára Martina Faltera z Vítkovíc pribudli Štefan Rusnák z Nitry, Libor Polášek z L.Mikuláša, Lukáš Hvíla z Popradu a brankár Imrich Petrík z Prešova.

Na súpiske Košičanov je košický rodák Jiøí Bicek, ktorý sa už dohodol s Košičanmi, že v prípade štrajku v NHL by začal sezónu v HC Košice. Pôvodne mal do Karlových Varov zamieriť ďalší odchovanec Košíc Ladislav Nagy, ale podľa všetkého sa pridá k Bicekovi. "Musíme si počkať na jeho návrat zo Svetového pohára. Boli sme s ním už predtým v konktakte, predbežne sme sa dohodli na podmienkach, takže je nádej, že ak NHL nezačne podľa plánu oblečie košický dres, ale skutočne si musíme počkať na jeho návrat zo zámoria," doplnil riaditeľ klubu Juraj Bakoš.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/