(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
HZDS podporí pri rokovaní o štátnom rozpočte návrhy v prospech východu krajiny
@ Aktuálne -> Región     Sep 14 2004 - 12:32 GMT
Poslanci ¼S - HZDS podporia v NR SR všetky pozmeňovacie návrhy k budúcoročnému rozpočtu, ktoré zvýšia štátnu pomoc pre Košický a Prešovský kraj. Zhodli sa na tom funkcionári oboch krajských predstavenstiev strany a poslanci parlamentu na dnešnom rokovaní v Košiciach.

Podľa poslanca a košického krajského predsedu Karola Džupu súčasná sociálna situácia v regióne, kam vlani smerovalo len 0,19 percenta z celkového objemu štátnej pomoci, nahráva krajne ľavicovým a krajne pravicovým politickým silám, čo je pre ¼S - HZDS neprijateľné. "Aj keby okamžite došlo k pozitívnemu obratu v regionálnej politike, východné Slovensko bude potrebovať 10 až 15 rokov, aby sa pozviechalo," povedal Džupa.

Obe krajské predstavenstva zhodnotili sedem rokov v opozícii. Zhodli sa na tom, že k neakceptovaniu strany prispeli jednak funkcionári na regionálnej úrovni, ktorí bezohľadne presadzovali svoje záujmy, jednak rozpory vnútri strany v rokoch 2002 - 2003, na čom mali zastúpenie aj vysokí funkcionári z obidvoch krajov - počnúc Vojtechom Tkáčom cez Gustáva Krajčiho a Petra Chudíka až po Rudolfa Žiaka. "Proces opätovného získavania voličov nebude jednoduchý ani krátkodobý a rýchlejšie dokážeme v politike niečo pokaziť, ako to napraviť," povedal Džupa. Podľa jeho názoru sa strana začína v regióne stabilizovať.

Džupa informoval, že stretnutím začali obe krajské organizácie kampaň pred voľbami do regionálnych samospráv. Kandidátov na predsedov samosprávnych krajov zatiaľ nechcel prezradiť s tým, že "je z čoho vyberať".


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/