(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Atletika: Na MMM už 745 prihlášok, na šampionát SR ani jediná
@ Aktuálne -> Šport     Sep 15 2004 - 09:01 GMT
Košice (TASR) - Tri týždne pred štartom tradičného Medzinárodného maratónu mieru (MMM)- v nedeľu 5. októbra obsahuje štartovná listina mená 745 účastníkov z 20 krajín. Na klasickú maratónsku trať sa zatiaľ hlási 348 vytrvalcov, z toho dvaja vozíčkári, na polmaratón 397, z toho 71 korčuliarov. Okrem európskych krajín majú svojich zástupcov aj Kanada, USA a Lýbia.

Ako informovali organizátori, denne prichádzajú nové prihlášky a je predpoklad, že do konca mesiaca dosiahnu tisícku. Pripravených je však až 1250 pamätných medailí a 1500 štartovných čísel.

Oproti minulým rokom sa zvýšil počet osobitne pozývaných maratóncov na najstarší európsky maratón, ktorý si pri tejto príležitosti pripomenie svoje osemdesiatiny. Organizátori predstavili aj prvú časť favoritov- kvarteto vytrvalcov z Veľkej Británie, ktorí sa vracajú do Košíc po dlhšej odmlke. Všetci dosiahli kvalitné časy na aprílovom londýnskom maratóne- Huw Lobb 2:15:49 h, John McFarlane 2:17:54, Sue Harrisonová 2:38:20 (zároveň osobné rekordy) a Michaela McCallumová 2:39:06. Košičanov teší fakt, že hoci v rovnaký deň sa beží maratón i v Budapešti, na MMM príde 70 maďarských bežcov.

Naopak už pomaly tradične ich trápia slovenskí vytrvalci. Košice poverili totiž aj poriadaním majstrovstiev Slovenska mužov, žien i družstiev, ale deň pred uzávierkou prihlášok (15. septembra) tak neurobil ani jediný klub či oddiel! Napriek tomu Košičania sa tejto úlohy nevzdávajú a predåžili termín prihlášok do 30. septembra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/