(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vody Zemplínskej šíravy neboli znečistené, na jej hladine sú riasy a sinice
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Sep 15 2004 - 09:02 GMT
Zemplínska šírava/Košice (TASR) - Na hladine Zemplínskej šíravy v blízkosti juhovýchodnej hrádze neďaleko obce Lúčky napriek vyskytujúcej sa asi kilometrovej škvrne nezistili kompetentné orgány znečistenie.

Vodohospodári potvrdili, že do vôd Zemplínskej šíravy neboli nedovolene vypúšťané odpadové vody ani v blízkosti nádrže nedošlo k nedovolenému zaobchádzaniu s nebezpečnými látkami. Voda nezapácha a nedošlo ani k úhynu rýb.

"Obhliadkou sme zistili, že na hladine sa nachádzajú vodné riasy a sinice, ktoré svojou prítomnosťou sfarbili vodu do zelena až modra," uviedol pre TASR námestník košického odštepného závodu (OZ) Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Miščík.

Podľa námestníka pracovníci michalovského regionálneho úradu verejného zdravotníctva odobrali vzorky vody na laboratórne vyšetrenia. O ich výsledkoch budú informovať vedenie OZ SVP.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/