(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
MVRR SR odmieta úvahy o klientelizme
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 22 2004 - 16:13 GMT
Len niekoľko minút po uverejnení materiálu, v ktorom Michal Kravčík kritizuje postup Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR v oblasti prerozdeľovania financií z eurofondov, sme po telefonáte z ministerstva dostali do redakcie Cassovia.sk aj oficiálne stanovisko k publikovanej kritike. Uvádzame ho v plnom rozsahu, bez zásahov.

"Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR (MVRR SR) rezolútne odmieta tvrdenia pána Michala Kravčíka o údajnej podpore klientelizmu a zneužívania politickej moci pri schvaľovaní projektov na MVRR SR.

Jeho indície, že úspešné projekty sa vyberajú na základe geografických lokalít, t.j. že sa pri výbere zvýhodňujú kraje južného Slovenska, je absurdné. Šancu na úspech má každý kvalitný projekt, ktorý spåňa aj formálne a technické náležitosti.

Taktiež neobstojí tvrdenie, že sa na ministerstve neakceptujú „pravidlá hry“ EÚ. Naopak, výber hodnotiteľov, projektov a verejné obstarávanie prebieha podľa príručky EÚ.

Ak pán Kravčík (mimochodom autor niekoľkých neúspešných projektov) napáda komisiu hodnotiteľov a proces schvaľovania projektov, útočí tým aj na reprezentáciu Európskej komisie na Slovensku, ktorá má pod drobnohľadom celý postup pri výbere projektov."

Mgr. László Juhász
hovorca MVRR SR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/