(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Počet ochorení na vírusovú meningitídu sa na Zemplíne zvýšil
@ Aktuálne -> Región     Sep 29 2004 - 09:28 GMT
Michalovce (TASR) - Dovedna 33 prípadov ochorení na vírusovú meningitídu evidujú k utorku zdravotníci v okresoch Michalovce a Sobrance. Je to o 12 prípadov viac než v polovici septembra.
Prvé prípady spomínaného ochorenia zaznamenali v tejto časti Zemplína 12. augusta tohto roka. "Je to vlastne zápal mozgových blán spôsobený doposiaľ neznámym, nešpecifikovaným vírusom. Klinický obraz, ktorý je charakterizovaný teplotami, resp. horúčkami do 39 stupňov, bolesťami hlavy, zvracaním a bolesťami brucha, doplnený o príznak meningiálny, bol zatiaľ bez výraznejších komplikácií," uviedla dnes pre TASR pre Košický kraj Janka Stašková. Dodala, že ochorenia sa vyskytujú roztrúsené v obciach okresov, čo neznamená epidemický výskyt.

"Zatiaľ sa nám nepodarilo objasniť prípadnú epidemiologickú súvislosť," konštatovala Stašková. Keďže virologické vyšetrenia v porovnaní v bakteriologickými sú zdåhavejšie, výsledky testov budú podľa Staškovej známe pravdepodobne už v októbri.

Krajská epidemiologička však upozorňuje na potrebu dodržiavania hygieny rúk a celkovej osobnej hygieny obyvateľov spomínaných okresov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/