(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dni otvorených dverí 2004 v Bruseli za účasti KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 01 2004 - 10:03 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Na podujatí Open Days 2004, ktoré sa konalo v Bruseli od 27. do 30. septembra, sa aktívne podieľal aj Košický samosprávny kraj (KSK).

Vkladom KSK bol odborný seminár na tému Efektívny manažment štrukturálnych fondov, na ktorom vystúpil s odbornou prezentáciou predseda KSK Rudolf Bauer. Košický župan informoval prítomných expertov o pripravenosti Košického samosprávneho kraja prevziať väčšie kompetencie v nasledujúcom programovacom období pre štrukturálne fondy v rokoch 2007-2013.

K téme budúcej európskej regionálnej politiky vystúpili zástupkyňa Európskej komisie (EK) Sue Bird, predstavitelia PSK a regiónu Dolné Rakúsko. Prítomní seminár hodnotili ako ďalší signál pre EK, vypovedajúci o záujme a angažovanosti regiónu NUTS II Slovensko Východ v rámci príprav pre čerpanie eurofondov v nasledujúcom období. Seminár sa uskutočnil v priestoroch Stáleho zastúpenia SR pri EÚ na Avenue Cortenbergh.
Dni otvorených dverí – Open Days 2004 organizuje Výbor regiónov EÚ a Generálne riaditeľstvo pre regionálnu politiku Európskej komisie. Témou tohtoročného podujatia bola Prax a reforma regionálnej politiky Európskej únie. Vývoj a budúcnosť regionálnej politiky Európskej únie rezonovali na seminároch a prezentáciách v rámci Open Days 2004 a boli tiež témou rokovania plenárneho zasadnutia Výboru regiónov.

Na podujatiach v rámci Open Days participovali vybrané regionálne a mestské samosprávy, ktoré majú zastupiteľské kancelárie v Bruseli. „Považujeme za česť, že KSK je jednou z nich. Spolu s nami bol v našej skupine aj Prešovský samosprávny kraj, Juhočeský kraj, poľské Svätokrížske vojvodstvo a ako hlavný koordinátor Dolné Rakúsko. Zo slovenských samosprávnych krajov sa na Open Days podieľali len KSK a PSK“, uviedol Rudolf Bauer.

Predseda KSK sa v Bruseli zúčastnil aj na stretnutí Národnej delegácie SR pri Výbore regiónov, na zasadnutí predsedníctva Výboru regiónov a plenárnom zasadnutí Výboru regiónov.

Text: Soňa Jakešová, Marek Kolárčik

Domovské stránky KSK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/