(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Botanická záhrada ponúka pestovateľské prebytky
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Oct 08 2004 - 13:09 GMT
Dni otvorených dverí na piatok a sobotu pripravila Botanická záhrada UPJŠ. Už dnes ráno začali vo svojich priestoroch na Mánesovej ulici predávať pestovateľské prebytky. Vychádza to lacnejšie ako v špecializovaných predajniach a v ponuke sú tropické a subtropické izbové rastliny, okrasné dreviny mierneho pásma, skalničky, vodné rastliny, trvalky a podobne.

Okrem pestovateľských prebytkov botanickej záhrady tu môžete nájsť aj produkty klubov, ktoré pri botanickej záhrade pôsobia. Predstavujú sa tu pestovatelia bonsajov, citrusov, kaktusov a sukulentov. V prípade, že máte pestovateľské problémy, k dispozícii je i bezplatná poradenská služba.

Počas piatku a soboty (8. a 9. 10. 2004) sa vstupné do botanickej záhrady neplatí. Ako nám za Botanickú záhradu UPJŠ povedal Ing. Ján Gregorek, sú posledné chvíle, kedy návštevníci môžu tohto roku vidieť kvitnúce lekná, ale v skleníkoch aj rozkvitajúce orchidey, alebo dozrievajúce plody niektorých druhov citrusov.

Dni otvorených dverí začínajú ráno o 9,00 a končia o 17,00. Vstupné sa neplatí, navštívite ich zadarmo. Ide o výpredaj prebytkov, preto ten, kto skôr príde, má i väčší výber.

-sl-


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/