(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hokej: Ïalší krok Košičanov k dostavbe zimného štadióna
@ Aktuálne -> Šport     Oct 08 2004 - 16:03 GMT
Košice 8. októbra (TASR) - Ïalším nevyhnutným krokom potrebným k dostavbe košického zimného štadióna bola v piatok ukončená notárska úschova finančných prostriedkov, ktoré prevedú na účet Košickej arény. Účet od jednotlivých podnikateľských subjektov predstavuje 80 431 597 SK. Na pôde spoločnosti U.S.Steel Košice (USSK) túto skutočnosť pod notárskym dohľadom potvrdili zástupcovia podnikateľských subjektov. Príliv prvých finančných a nefinančných prostriedkov na účet sa začal ešte 11. februára 2004, kedy USSK v spolupráci s HC Košice zorganizovali Večer sponzorov.

Ministerstvo financií SR na základe uznesenia vlády SR č. 833 z 25. augusta 2004 schválilo a následne už aj poukázalo dotáciu 250,000.000 SK na účet Košickej arény, ktorá je účelovo viazaná na dostavbu košického ZŠ. Očakáva sa ďalšia suma vo výške 30 mil. Sk od mesta Košice. S celkovým objemom prevyšujúcim 360 mil. Sk je už možné začať s dostavbou ZŠ. Momentálne sú už rozbehnuté prípravné práce. "Finančné prostriedky sú už na účte Košickej arény a stavebné práce sa môžu začať. Moje osobné prianie je, aby bol štadión otvorený pre hokej a ďalšie podujatia do polovice roku 2006," povedal Christopher J.Navetta, prezident spoločnosti USSK.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/