(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kaktusári otvoria výstavu v košickej Rotunde
@ Kultúra -> Výstavy     Oct 11 2004 - 07:38 GMT
Košice 10. októbra (TASR) - Kaktusy, sukulenty a po prvý raz aj mäsožravé rastliny predstavia košickí kaktusári na jesennej časti svojej každoročnej výstavy, ktorú otvoria v pondelok v košickej Rotunde.

Výstavu spestrí grafika a keramika žiakov košickej Školy úžitkového výtvarníctva a doplní ju aj poradenstvo pre začínajúcich pestovateľov, informoval dnes predseda Klubu kaktusárov pri Botanickej záhrade v Košiciach Oldøich Novák. Sám sa tomuto hobby venuje už 40 rokov a vlastní zbierku do 1000 kaktusov a sukulentov. Ako uviedol, kaktusy sa v tomto období pomaly pripravujú na zimný vegetačný pokoj, kedy sa nezalievajú a pestovatelia ich ukladajú do pivníc a tmavších priestorov s nižšou teplotou.

Košický Klub kaktusárov má 40 členov a na budúci rok už oslávi 40. výročie. Je členom Česko-slovenskej spoločnosti kaktusárov a sukulentárov.

Výstava potrvá do 16. októbra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/