(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Taliansky veľvyslanec s košickým primátorom o spolupráci dvoch krajín
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 11 2004 - 08:21 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Primátor Košíc Zdenko Trebuľa v piatok prijal v Historickej radnici na Hlavnej ulici mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Talianskej republiky Antonina Provenzana, ktorý po prvýkrát od júlového nástupu do diplomatickej misie navštívil druhé najväčšie mesto Slovenska. Obidvaja skonštatovali, že Slovensko a Taliansko majú veľa spoločného. Od európskych dejín, cez prevažujúce vierovyznanie až po regionálne rozdiely, ktorých vyrovnávanie je hlavnou úlohou aj z pohľadu Európskej únie. Aj preto sa veľká časť rozhovoru sústredila na možnosti malých a stredných podnikateľov, ktorí by mohli nájsť uplatnenie napríklad v pripravovanom priemyselnom parku Pereš.

Taliansky veľvyslanec ponúkol košickému primátorovi pomoc nielen pri sprostredkovávaní ponuky, ale aj pri posudzovaní záujemcov, aby sa do Košíc dostali tí najlepší. Talianska komunita má už dnes v Košiciach pomerne silné zastúpenie, etablovala sa tu talianska komunálna spoločnosť, ktorá sa zaoberá zberom a spracovávaním odpadu, ale aj ďalšie spoločnosti.

Pán Provenzano prisľúbil, že bude zvažovať potreby obidvoch strán a v prípade záujmu bude presadzovať otvorenie talianskeho konzulátu v Košiciach.

Primátor Zdenko Trebuľa venoval talianskemu veľvyslancovi reprezentačnú publikáciu o Košiciach, špeciálny mestský pas a kávovú súpravu s ručne maľovaným erbom mesta, čo pán Provenzano veľmi ocenil. „V Bratislave sa práve dokončujú nové priestory našej diplomatickej misie. Od vás dostávam prvý dar pre novú rezidenciu. Každého hosťa, ktorý príde, ponúknem pravou talianskou kávou vo vašich šálkach.“

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/