(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Nohejbal: Slovenská výprava na MS v Bukurešti s medailovými cieľmi
@ Aktuálne -> Šport     Oct 15 2004 - 14:48 GMT
Košice 15. októbra (TASR) - V telocvični majstrovského DPMK Košice sa cez víkend uskutoční záverečné dvojdňové sústredenie slovenskej juniorskej nohejbalovej reprezentácie, ktorá sa 23.-24. októbra zúčastní na svetovom šampionáte juniorov a žien v Bukurešti. Už 6. MS mužov budú o týždeň neskôr v Prostějove.

"Dôraz budeme klásť na zohrávanie dvojíc a trojíc a rozhodneme sa o tom, kto nastúpi v singloch. Do Rumunska odcestujeme 21. októbra. Momentálne nemáme také silné ročníky ako v minulosti, nie sú tu výraznejšie osobnosti, ale trúfame si z každej disciplíny priniesť medailu. Titul by už bol niečo navyše. Za hlavných favoritov považujem české nádeje," povedal tréner slovenských juniorov Jaroslav Žigala. Na MS bude mať k dispozícii sedmičku Ladislav Stupák, František Ižol (Košice-Šaca), Pavol Zvonček, Daniel Krajčík (Kúpele Piešťany), Boris Ňaršanský, Matúš Rusnák a Ján Iľko (NK 99 Trebišov).

V podobnej situácii sú aj ženy, po odchode Pillárovej nemá družstvo výraznejšiu osobnosť, ale bez medaily sa z rumunskej metropoly nechce vrátiť. Tréner Gabriel Viňanský nominoval na MS tieto hráčky: Daniela Peruňská, Katarína Danková, Mariana Poľanská, Lucia Beďová (všetky Trebišov), Lucia Čolláková, ¼udmila Smaržová , Jarmila Šareková (DPMK Košice) a Gabriela Viňanská (NK Zálužice).


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/