(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
MDPT vyhlásilo súťaž na privatizačného poradcu pre letiskové spoločnosti
@ Aktuálne -> Doprava     Oct 18 2004 - 07:50 GMT
Bratislava (TASR) - Ministerstvo dopravy pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR vyhlásilo užšiu súťaž na privatizačného poradcu pre privatizáciu štátnych letiskových spoločností v Bratislave a Košiciach.

MDPT chce, aby počet účastníkov tendra nepresiahol sedem. "Ak splní podmienky účasti viac ako sedem záujemcov, MDPT vyzve na predloženie konkrétnych ponúk len tých záujemcov, ktorí najlepšie splnili podmienky, tak, aby ich počet nepresiahol spomínanú hranicu," uviedol hovorca ministra Tomáš Šarluška. Rezort dopravy podľa neho osloví tých, ktorí za posledných päť rokov dosiahli najvyšší objem referencií. Lehotou na predkladanie dokladov, ktoré preukážu splnenie podmienok účasti, je 12. november tohto roka. Otváranie obálok sa uskutoční 12. januára 2005 na ministerstve dopravy.

Pri výbere poradcu pre privatizáciu akciových spoločností Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava a Letisko Košice - Airport Košice bude MDPT klásť dôraz na jeho predchádzajúce skúsenosti z danej oblasti. Úlohou konzultanta bude okrem iného navrhnúť percentuálny podiel, ktorý rezort dopravy ponúkne na odpredaj. Rozhodujúcim kritériom pri výbere investora by mal byť projekt rozvoja letísk, rozsah investícií, ako aj ich časový horizont. Dôležitá bude aj cena.

Bratislavské a košické letisko sa transformovali na štátne akciové spoločnosti k 1. máju tohto roka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/