(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rastliny v hudbe
@ Kultúra -> Výstavy     Oct 19 2004 - 09:23 GMT
7. 10. – 28. 11. 2004

Východoslovenské múzeum

Ostravské múzeum pripravilo a vo Východoslovenskom múzeu prezentuje interaktívnu výstavu spájajúcu zdanlivo dve rozličné témy. Hudbu a botaniku. Prezentuje botanické materiály z hľadiska ich využitia v hudbe. Výstava sa na muzeálne zvyky profiluje dosť netradične, a to v štýle: „Prosím, dotýkajte sa“.

Vedľa pôvodných ľudových hudobných nástrojov, pochádzajúcich z Čiech i afrických krajín, je ďalšia časť výstavy venovaná rastlinám, ktoré inšpirujú k osobitej hudobnej kreácii. Za doprovodu drobných hudobných skladieb si návštevníci môžu vyskúšať hru na bubienky, rumbagule, či xylofóny, alebo len voľne improvizovať. Prostredníctvom príjemného kontaktu s nástrojmi je možné lepšie spoznať dary prírody predstavujúce nádherné rastliny, plody a dreviny a obdivovať farebnú škálu ich hudobných vlastností.

Výstava je určená nielen náhodným návštevníkom, ale predovšetkým mládeži a jej pedagógom, pre ktorých môže byť návšteva tejto akcie prínosom v hodinách botaniky, alebo hudobnej výchovy. Výstava je doplnená o popisky v brailovom písme.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/